Pişmanlıklarınızı Kazanca Dönüştürmenin Yolları

12/01/2018

Keşkelerden çok ‘iyi ki’lerle yaşayanlardan mısın? Yoksa keşkelerinin üzerine kurgulamaktan hayatını karartan mısın?

Zaman bu en değerlisi, hayat bu tek can hakkı olan. Düşünsene sabah doğan güneş her birimize eşit gülümserken, ona sırtını döndüğün anların hesabını yapmanın ne faydası var ki… Gün bitmiş, yıldızlar çıkmış ve sabaha hazırlanan yine tatlı bir güneş var.

Yapmadıklarının envanterini çıkarıp, geçen günleri kendine dar etmektense, bugüne kadar başardıklarının listesini çıkarıp kendini tebrik etmeye ne dersin? Kim bilir kaç fırtına atlatmış, kaçının arasından hiç ummadığın başarılarla sıyrılmışındır? O hani sonu görünmeyen mesai saatleri, projeler, sayfa sayfa raporlar, bitmek bilmeyen toplantılar, pazarlıklar, hesap kitaplar… Doluya koyduğunda almayan, boşu doldurduğunda bir türlü dolmayan planlar, programlar, hokus pokus! Bitti gitti…

Pişman mısın? Evet mi?Peki bu pişmanlığının an itibariyle sana ne faydası var? Kazanımın nedir ? Boşversene! Biten çoktan geçmişte kalmış şu an ise senindir, gelecekten ise bir fikrin olmadığına göre, mevcuttakinin hakkını ver doya doya.

Yol bu, kolay olacağını mı sanıyordun? Kimi zaman çamura batmış debelenirken, kimi zaman ağaç altında serinlerken keyfte bulacaksın kendini. Düşe kalka öğrenmek değil midir derslerin en kıymetlisi. Yeter ki tekrarlama karşına çıkan tuzakları. Kazandığın her ne ise yanında kar bil, doldur ceplerini ganimetlerle.

Ne demiştik, pişmanlıkların ile zaman kaybetmektense, bugüne kadar başardıklarını yaz bir kenara, gözlerini kapa hayallerini imgele, sakın ola geçmişte karşına çıkan engelleri dahil etme devam et sonrası dahil olacağın başarıları resmetmeye.

Pişmanlıklarınla hesaplaşmanın tek iznini ancak onlardan güç aldığın sürece verebilirsin kendine. Küllerinden yeniden doğmak misali.

Lora Sucuyan

Diğer Yazılar

Yaz Sıcağında Ruhu Serinletmek

Deniz, kum, güneş ve dostluk sohbetleri dahil olunca o çok yoğun geçen günler gün batımını en sevdiklerinde, şenlikli bir sofrada izlerken çoktan hafifler ve hafif bir meltem esintisiyle serinleyiverir.

Detaylar
Pişmanlıklarınızı Kazanca Dönüştürmenin Yolları

Keşkelerden çok ‘iyi ki’lerle yaşayanlardan mısın? Yoksa keşkelerinin üzerine kurgulamaktan hayatını karartan mısın?

Detaylar
Yeni Başlangıçlara Hazır mısın?

Yeni başlangıçlara hazır mısın ? Yeni bir yıl, yeni başlangıçlardan çok, mevcutları korumalı ve güçlendirmeli. Kurulan hayallerin hedeflere ulaşması için çaba sarf etmeli.

Detaylar
Ne Kadar Yoğunsun?

Bir iş tamamlanmadan bir diğerine geçmemek senin ilk kuralın olsun.

Detaylar